Natuur, 

Erfgoed,

Rust.

FR - NL - EN

Molen van Soulme

Geklasseerde molen en zijn beverrivier in het hart van een natuurreservaat in de Belgische Ardennen.

Huis van de molenaar van Soulme

Het huis van de molenaar

9 reizigers

5 slaapkamers - 9 bedden

De Brood workshop van de Molen van Soulme

De Brood Workshop

2 reizigers

1 slaapkamer - 2 bedden

Momenteel niet beschikbaar

De schuur van de Molen van Soulme

De Schuur

1 reiziger

1 slaapkamer - 1 bed

Momenteel niet beschikbaar

Le Moulin de Soulme is een geklasseerde historische residentie gelegen onder een van de dertig mooiste dorpen van Wallonië.

   Het is gelegen in het hart van een beschermd Europees natuurreservaat waar uw geduld u in staat zal stellen bevers, reigers, snoek, salamanders of veelkleurige vlinders te observeren in een ongerepte flora.

1797 - Datum van de eerste stenen van de Molen van Soulme

Geklasseerd molen van 1797

De molen dateert uit de 15e eeuw, werd in 1797 gerenoveerd in zijn huidige uiterlijk en sinds 1976 geklasseerd. De molen bevindt zich onder het dorp Soulme, een van de 30 mooiste dorpen van Wallonië, waarvan de kerk en de pastorie ook op de monumentenlijst staan.

Meer informatie:

Zicht uit de Hermeton op de Molen van Soulme

Beschermd natuurgebied

Vanwege zijn "groot biologisch belang" ligt de hele site van de molen met zijn boomgaarden, weiden, rivieren en bossen in een beschermd Natura 2000-gebied op het kruispunt van natuurwandelingen en een pelgrimsroute naar Compostela.

Meer informatie:

Zicht uit een drone van de Molen van Soulme

Privé landgoed van 3ha

Het eigendom, bestaande uit boomgaarden, grote weiden en bossen rond de molen, is gelegen aan de voet van de prachtige Hermeton-vallei, die u betreedt via een pad aan het einde van het dorp Soulme.

Meer informatie:

Dicht bij historische plaatsen

Dinant et sa citadelle

Citadel van Dinant

De Citadel van Dinant, bereikbaar na het beklimmen van 408 treden of het nemen van de oudste kabelbaan van België, brengt 10 eeuwen geschiedenis samen: van de tijd van het versterkte kasteel tot die van de oorlog van 14-18. Het hoogtepunt van het bezoek is het adembenemende uitzicht over de stad.

Meer informatie

Abbaye de Maredsous et sa bière

Abdij van Maredsous

De abdij, gesticht in 1872, gelegen in het hart van de vallei van de Molignée, heet u welkom om een ​​moment van spiritualiteit en gezelligheid te delen. De abdij van Maredsous zet de traditie voort van het verwelkomen van benedictijner monniken in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving.

Meer informatie

Chemin de fer à vapeur des 3 vallées

Stoom Trein

Spoorwegmuseum en zijn collectie van het industriële en spoorwegverleden van ons mooie land! Fantastische locomotieven brengen u terug naar het grote stoomtijdperk. De oudste locomotief dateert uit 1894!

Meer informatie

Veiligheid & Toegankelijkheid

Als geklasseerde historische residentie kunnen de Moulin de Soulme en zijn omgeving helaas niet worden ingericht voor mensen met beperkte mobiliteit (bijvoorbeeld vanwege de vele traptreden van niet-standaard hoogte) en kunnen ze bepaalde gevaren opleveren voor mensen die worden afgeleid of voor kinderen die zonder toezicht worden achtergelaten (bijv. het bereik, de rivier, het wiel, de binnentrap en de overhang naar de kelder die zonder reling of barriere is achtergelaten, kan een val veroorzaken).

Neem contact met ons

Familie Oliviers

info@moulindesoulme.be

+32 474 513 184

+32 479 588 103

Onze Instagram


Reserveren

AirBnB

Booking

Plaats